English Прапір English Español Прапір Español Deutsch Прапір Deutsch Italiano Прапір Italiano Polski Прапір Polski Nederlands Прапір Nederlands Português Прапір Português Français Прапір Français 中文 Прапір 中文 日本語 Прапір 日本語 हिन्दी Прапір हिन्दी اللغة العربية Прапір اللغة العربية Русский Прапір Русский Українська Прапір Українська עִברִית Прапір עִברִית Ελληνικά Прапір Ελληνικά Türk Прапір Türk Latvietis Прапір Latvietis Dansk Прапір Dansk Norsk Прапір Norsk Íslenska Прапір Íslenska 한국어 Прапір 한국어 Suomen Прапір Suomen Gaeilge Прапір Gaeilge Bahasa Melayu Прапір Bahasa Melayu Svenska Прапір Svenska Čeština Прапір Čeština
Користувач ІконкаУвійти
Українська Прапір Українська

Увійти

 

Як налаштувати підтвердження по E-mail або SMS

Приклад

У цій статті ми розглянемо приклад, як налаштувати підтвердження електронною поштою, а також перевірити справжність введеної e-mail адреси користувача.

Завдання, які потрібно вирішити:

1. Створити форму запису курси.
2. Перевірити актуальність електронної скриньки користувача та відсортувати підтверджені записи в окремій таблиці.

Для початку створимо просту таблицю з переліком доступних курсів:
Таблиця доступних курсів

Створимо форму "Записатися на курси". Форма міститиме такі поля: ПІБ, Email адреса (обов'язкові для заповнення), а також поле типу Зв'язок [1] з вибором курсу і зв'язані колонки: Куратор, Початок, Тривалість з таблиці "Курси". Також додамо поле типу "Радіо кнопка" з вибором з двох варіантів - "Підтверджено" та "Не підтверджено".

Форма запису на курси
Тепер додамо на форму поле Дія[2].

Поле "Дія" на формі
На сторінці редагування настройок поля Дія створимо завдання: поновити колонку "Підтвердження" зі значенням - "Підтверджено" (Радіо кнопка).

Налаштування завдання для поля "Дія"
Форма готова. Залишилося лише приховати від користувача поле "Підтвердження" у меню Віджет форми - вкладка Поля.
Меню "Віджет форми" - вкладка "Поля". Приховати поле на формі
Далі за допомогою бокового меню ліворуч, потрібно відкрити меню Сповіщення. Тут потрібно активувати опцію Відправляти лист-підтвердження людині, що заповнила форму і налаштувати шаблон листа.
Активація та редагування сповіщення для користувача
Адресанта вибираємо з поля "Email адреса". У тілі листа можна використовувати значення із запису. Наприклад, ПІБ, Курс, Початок курсу та ін.. Для реалізації нашого завдання, скопіюємо посилання для запуску дії "Підтвердити".
Налаштування шаблону листа-підтвердження
Тепер залишається відфільтрувати записи у таблиці "Записатися на курси" по колонці "Підтвердження". За результатами пошуку створимо Звіт. Таким чином, до звіту потраплятимуть лише ті записи, у яких у колонці "Підтвердження" встановлено значення "Підтверджено". Зайві стовпчики можна приховати, за допомогою меню "Колонки".
Створення звіту за критерієм
Для перевірки заповнимо форму:

Заповнення форми
Користувач отримує листа на свою email адресу. Зверніть увагу, що всі значення підставилися правильно. Далі користувачеві потрібно натиснути на посилання, щоб запустити дію.
Отриманий лист
В результаті запис потрапив до потрібного звіту. Згенерований звіт можна використовувати для подальшої роботи, а також для розсилок[3] на його основі.
Звіт із підтвердженими записами
Подібним чином можна налаштувати підтвердження по SMS. Тільки для цього на форму потрібно додати поле з номером телефону.

Корисні посилання:

1. Поле "Зв'язок" та "Зв'язані колонки"
2. Поле "Дія"
3. Розсилки