English Прапір English Español Прапір Español Deutsch Прапір Deutsch Italiano Прапір Italiano Polski Прапір Polski Nederlands Прапір Nederlands Português Прапір Português Français Прапір Français 中文 Прапір 中文 日本語 Прапір 日本語 हिन्दी Прапір हिन्दी اللغة العربية Прапір اللغة العربية Русский Прапір Русский Українська Прапір Українська עִברִית Прапір עִברִית Ελληνικά Прапір Ελληνικά Türk Прапір Türk Latvietis Прапір Latvietis Dansk Прапір Dansk Norsk Прапір Norsk Íslenska Прапір Íslenska 한국어 Прапір 한국어 Suomen Прапір Suomen Gaeilge Прапір Gaeilge Bahasa Melayu Прапір Bahasa Melayu Svenska Прапір Svenska Čeština Прапір Čeština
Користувач ІконкаУвійти
Українська Прапір Українська

Увійти

 

Make + QuintaDB

Приклад інтеграції: QuintaDB + Google Calendar + Telegram

У даній статті ми розглянемо приклад, як налаштувати повідомлення для Telegram каналу з Календаря Google, за допомогою інтеграції QuintaDB і Make.

1. Відкрийте сторінку "Розробникам".

Створіть API ключ для підключення до QuintaDB з Make.

2. Створіть додаток і Форму для створення таблиці заходів такого вигляду:

3. Створіть канал в Telegram для майбутнього бота.

4. Створіть бота, через офіційний канал створення ботів @BotFather та збережіть токен вашого бота.

5. Додайте створеного бота у створений канал з правами доступу до повідомлень.


 6. За допомогою пошуку в телеграм, відкрийте канал @get_id_bot для отримання айді вашого чату, який знадобиться в майбутньому для Make.

Досить буде переслати будь-яке повідомлення з вашого каналу і бот покаже вам необхідний для підключення Chat ID.


7. Перейдіть на сервіс Інтегромат і створіть перший сценарій. Отримати доступ до додатку QuintaDB на сервісі Make можна за цим посиланням.
8. Створіть перший вузол сценарію і налаштуйте "webhook" з QuintaDB для отримання записів "Watch records". Введіть створений API ключ з п.1 та виберіть домен (com, ru, com.ua).
 
 
 
9. Додайте зв'язок з Календарем Google. Для підключення до календаря вам буде потрібно авторизуватися у вашому гугл обліковому записі.
10. Налаштуйте необхідні поля: Назву заходу, Дати початку і закінчення заходу, а також нагадування про захід (наприклад попап повідомлення за годину до початку).
 
 

Не забудьте налаштувати кінцеву дату заходу. Ви можете використовувати функції Інтегромату для додавання часу до вашої дати:


11. Додайте Telegram бот. Вкажіть в налаштуваннях з'єднання ваш "токен", який ви отримали при реєстрації бота (див. п.4) і Chat ID, отриманий у бота @get_id_bot (див. п.6).


 
12. Сценарій готовий, залишається його включити і протестувати. Щоб запустити сценарій натисніть "Run once" в нижньому кутку ліворуч:
 
13.  Перейдіть на сервіс QuintaDB і додайте новий запис:

 
14. Перевірте ваш Календар Google і канал в Telegram:
 
 
Готово! Тепер можна запускати сценарій і отримувати повідомлення через бота на ваш Telegram канал і одразу ж заносити заходи у Календар Google.