English Прапір English Español Прапір Español Deutsch Прапір Deutsch Italiano Прапір Italiano Polski Прапір Polski Nederlands Прапір Nederlands Português Прапір Português Français Прапір Français 中文 Прапір 中文 日本語 Прапір 日本語 हिन्दी Прапір हिन्दी اللغة العربية Прапір اللغة العربية Русский Прапір Русский Українська Прапір Українська עִברִית Прапір עִברִית Ελληνικά Прапір Ελληνικά Türk Прапір Türk Latvietis Прапір Latvietis Dansk Прапір Dansk Norsk Прапір Norsk Íslenska Прапір Íslenska 한국어 Прапір 한국어 Suomen Прапір Suomen Gaeilge Прапір Gaeilge Bahasa Melayu Прапір Bahasa Melayu Svenska Прапір Svenska Čeština Прапір Čeština
Користувач ІконкаУвійти
Українська Прапір Українська

Увійти

 

Модуль Команда. Спільна робота над БД

За допомогою даного модуля друзі, колеги зможуть разом працювати з додатком

Ми раді запропонувати вам один з найважливіших модулів онлайн сервісу QuintaDB - Команда. За допомогою даної функціональності друзі, колеги зможуть разом працювати над спільною базою даних. При цьому власник БД зможе впроваджувати різні види доступу до інформації, надавши окремі ролі кожному з користувачів.

 

Покрокова інструкція

Припустимо, у нас є додаток з кількома формами, звітами, календарями, діаграмами, мапами і клієнтськими порталами. І нам потрібно надати доступ до частини цих модулів співробітникам компанії. За замовчуванням модуль "Команда" вимкнений у додатку. Щоб включити цей модуль відкрийте додаток та перейдіть у "Налаштування додатка".
меню
Увімкніть модуль "Команда" та збережіть зміни.

налаштування додатка

Тепер ви можете перейти у модуль команда та створити Групу користувачів. Таким чином, не буде необхідності кожного разу призначати права доступу для нових користувачів. Досить буде додати їх до групи з встановленими правами.

група користувачів

Щоб створити нову групу потрібно клікнути по плитці "Створити нову групу". Потрібно ввести назву групи, вибрати доступні модулі і рівень доступу до них для групи.

створити групу користувачів

Ви, як власник і адміністратор бази даних, в будь-який момент можете змінити рівень доступу будь-якого члена команди.

Доступні наступні ролі:

Ви можете обрати які саме з існуючих модулів будуть доступні групі. Наприклад, Діаграми, Календарі, Мапи і Клієнтські Портали.

обрати модулі для команди

Також Ви можете вказати чи зможуть нові члени команди створювати, редагувати або видаляти доступні їм модулі.

Для модуля Файли можна надати доступ до завантаження і видалення файлів або ж користувач зможе бачити тільки свої файли.

Для модуля Команда можна вказати чи можна буде видаляти інших користувачів або змінювати їм права доступу. По завершенню потрібно клікнути на кнопку "Створити нову групу".

 

Група створена. Тепер можна додати користувачів у створену групу. Для цього необхідно відкрити групу "Менеджери" та клікнути по плитці "Додати користувачів в групу". Вам необхідно знати тільки e-mail тієї людини, спільно з якою ви хочете розробляти базу даних. Ви можете запрошувати по одній людині в групу або відразу декількох.

Також ви можете додати до групи раніше запрошених користувачів з інших додатків.

За бажанням ви можете надіслати запрошення на електронну пошту. Та навіть налаштувати шаблон листа-запрошення.

додавання користувачів у групу

На вказані E-mail адреси будуть вислані листи із запрошенням в команду. Якщо новий член команди ще не зареєстрований на сайті QuintaDB, то йому буде вислане активаційне посилання.

Як тільки користувач буде доданий в команду, в меню Додатки  з'явиться розділ Командні додатки.

 

Ви в будь-який момент можете додати нових користувачів в групу, видалити або перемістити користувачів в іншу групу. Щоб змінити рівень доступу для групи користувачів потрібно натиснути на кнопку "Налаштування".

налаштування групи користувачів

Щоб редагувати права доступу на рівні полів, відкрийте секцію "Таблиці" та клікніть по кнопку "редагувати".

Налаштування таблиць та звітів

На наступній сторінці оберіть таблицю або звіт та клікніть на посилання "Доступ на рівні полів".

доступ на рівні полів

Та оберіть які поля та колонки приховувати чи показувати у формі/таблиці/записі.

Для того щоб подивитися перелік всіх командних користувачів, які мають доступ до акаунту, і їх приналежність до конкретного додатку, необхідно зайти на сторінку "Оплата & Статистика" та знайти блок Команда.