English Прапір English Español Прапір Español Deutsch Прапір Deutsch Italiano Прапір Italiano Polski Прапір Polski Nederlands Прапір Nederlands Português Прапір Português Français Прапір Français 中文 Прапір 中文 日本語 Прапір 日本語 हिन्दी Прапір हिन्दी اللغة العربية Прапір اللغة العربية Русский Прапір Русский Українська Прапір Українська עִברִית Прапір עִברִית Ελληνικά Прапір Ελληνικά Türk Прапір Türk Latvietis Прапір Latvietis Dansk Прапір Dansk Norsk Прапір Norsk Íslenska Прапір Íslenska 한국어 Прапір 한국어 Suomen Прапір Suomen Gaeilge Прапір Gaeilge Bahasa Melayu Прапір Bahasa Melayu Svenska Прапір Svenska Čeština Прапір Čeština
Користувач ІконкаУвійти
Українська Прапір Українська

Увійти

 

Бекап (резервне копіювання)

Як зробити бекап додатку, веб-форми та файлів

Бекап або резервне копіювання (англ. backup) - процес створення копії даних, призначений для відновлення в разі їх пошкодження. Бекап додатку бажано робити на постійній основі. Бо, як відомо, користувачі діляться на тих, хто робить бекапи і тих хто ВЖЕ робить бекапи.

Зміст

​​​
Бекап бази даних (додатку)

Створивши додаток з базою даних, ви можете зробити бекап – зберегти спеціальний файл для відновлення. Після видалення його легко можна відновити. Для цього лише необхідно завантажити збережений бекап-файл, в якому зберігаються всі форми (дизайн, функціональність). На сторінці "Додатки" при наведенні на плитку додатку з'являється іконка контекстного меню. Клікніть по іконці та виберіть пункт "Зробити бекап".
Збережіть файл на вашому пристрої.
Бекап додатку (вид плиткою)

Не забувайте, що ви завжди можете перемикнути інтерфейс з "плитки" на "список" у меню ліворуч:

Бекап додатку (вид списком)
Зберігши свій додаток, ви захищаєте себе від втрати даних у разі необережних дій. Слід зазначити, що ви зберігаєте архів zip і його не потрібно розпаковувати для відновлення. Щоб відновити додаток відкрийте сторінку "Додатки" та меню ліворуч. Оберіть пункт "Відновити додаток":
Бокове меню
Завантажте створений архів і додаток відновиться. Ви отримаєте повідомлення на вашу емейл адресу про статус відновлення.


Бекап форми (таблиці)

За аналогією з бекапом додатку, ви можете виконати бекап форми. Перейдіть у меню "Форми" або "Таблиці" та зробіть бекап.
Бекап форми

Щоб відновити форму натисніть на кнопку "Створити нову форму".  На наступній сторінці ви побачите посилання "Відновити форму".

Відновити форму

Бекап файлів

Якщо ваша таблиця містить файли, то для них потрібно робити окремий бекап. У меню "Форми" або "Таблиці" клікніть на контекстне меню та виберіть функцію "Бекап файлів"

Бекап файлів

Щоб відновити файли з таблиці перейдіть на сторінку "Додатки" та відкрийте меню ліворуч:
Відновлення файлів

Примітки:

1. Відновити можна лише бекап-файл видаленого додатка чи форми.
2. Якщо обсяг даних перевищує 1 Гб, то архів буде розділений на частини.

 

Бекап у модулі "Файли"

Щоб зробити бекап, перейдіть у модуль Файли та відкрийте контекстне меню:
Модуль файли
Щоб відновити файли з бекапу, відкрийте бокове меню ліворуч і виберіть команду "Відновити файли":
Відновити бекап файлів
Зверніть увагу, що файли не будуть відновлені, якщо вони знаходяться в "Кошику".

Про те, як автоматизувати бекапи можна дізнатись тут.